Van Langen zesde in Crystal Palace

LONDEN, 8 JULI. Ellen van Langen is gisteren bij Grand-Prixwedstrijden in Crystal Palace bij Londen in haar tweede 800 meter na een blessureperiode opnieuw zesde geworden. Haar tijd was 2.00,12. Afgelopen maandag eindigde ze bij haar rentree in Parijs als zesde in een iets betere tijd: 1.59,89. De A-limiet voor het WK van augustus in Gothenburg staat op 1.59,5. Vóór de nationale titelstrijd in Bergen op Zoom (14-16 juli) loopt Van Langen komende woensdag nog in Nice. De Hilversumse miste de kracht om zich in de eindsprint te mengen.

De Surinaamse Letitia Vriesde deed het een stuk beter. Zij eindigde in de knappe tijd van 1.59,06 als tweede achter de Britse Kelly Holmes, die 1.58,77 liet afdrukken. De beste wereldseizoenprestatie is sinds 17 juni (Lissabon) met 1.58,59 in handen van Vriesde.