Topman Belgacom lanceert turboplan

BRUSSEL, 8 JULI. De Belgische PTT, Belgacom, zal op korte termijn een forse reorganisatie doorvoeren die een eind moet maken aan politieke benoemingen en de klant weer tot koning maakt. Het 'turboplan' dat topman John Goossens deze week bekend maakte, breekt het bedrijf op in elf min of meer zelfstandige afdelingen en brengt het aantal hiërarchische niveaus terug van negen tot vier. Het directie-comité wordt ontmanteld. De voorganger van Goossens, de Nederlander Bessel Kok, liep vorig jaar nog stuk op deze oude bestuursstructuur. Op de drie hoogste niveaus worden 250 nieuwe functies gecreëerd, waarop iedereen binnen Belgacom kan solliciteren. De kaderleden zijn niet langer automatisch verzekerd van het behoud van een hoge functie. Sollicitanten zullen uitsluitend worden beoordeeld op hun capaciteiten, en dat geldt eveneens voor promoties. Een van de belangrijkste organisatorische wijzigingen behelst het onderbrengen van de drie klanten-categoriën, particulieren, kleine- en middelgrote bedrijven en grote concerns in aparte divisies. Deze maatregel moet leiden tot een betere service. (ANP)