Massale acceptatie bod Orco Bank

ROTTERDAM, 8 JULI. Beleggers van de Antilliaanse Orco Bank zijn massaal ingegaan op het bod van ABN Amro. De bank bood 84,47 gulden per (certificaat van) aandeel Orco Bank. Volgens een opgave van ABN Amro is 99 procent van de uitstaande certificaten en aandelen inmiddels aangemeld. Dat betekent dat ABN Amro het bod gestand doet. De betaling van de biedprijs is vrijdag 14 juli. Orco Bank is op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerd, maar heeft in Nederland geen bankvergunning. Het bod van ABN Amro volgde op diepgaande onenigheid in de bestuurstop van Orco Bank en kwam mede op verzoek van de Antiliaanse bank die toezicht houdt op het lokale bankwezen. Even dreigde nog een biedingsstrijd om de bank omdat de belangenvereniging van beleggers VEB en grootaandeelhouder J. Kroonenberg, een Amsterdamse vastgoedhandelaar, een eerder geïndiceerd bod te laag vonden. Het definitieve bod heeft nu vrijwel alle beleggers over de streep getrokken. Na de overname door ABN Amro, zullen de belangrijkste bezittingen van Orco Bank -vastgoed, obligaties en de Aruba Bank- worden verkocht.