KLM-partner Eurowings maakt dit jaar weer winst

NEURENBERG, 8 JULI. De Duitse regionale luchtvaartmaatschappij en KLM-partner Eurowings maakt dit jaar weer winst. De onderneming profiteert vooral van de economische opleving. Ook de samenwerking met internationale luchtvaartmaatschappijen en een nieuw tariefsysteem brengen meer geld in het laatje.

Dat heeft bestuursvoorzitter Reinhard Santner van Eurowings gisteren bekendgemaakt. Voor de zomerdienstregeling van dit jaar heeft Eurowings al diensten van KLM van Amsterdam naar Hannover en naar Neurenberg overgenomen. Over verdere samenwerking voeren beide luchtvaartmaatschappijen besprekingen.

Eurowings leed vorig jaar een negatief bedrijfsresultaat van 5,8 miljoen mark. Het resultaat na belastingen was eveneens negatief: 7,7 miljoen mark. De omzet ging slechts licht omhoog van 305 miljoen naar 316 miljoen mark. Het bedrijf rekent erop dit jaar 40 procent meer passagiers te trekken. Vorig jaar vervoerde de onderneming 1,2 miljoen reizigers. (ANP)