Kim Jong Il gezien

PYONGYANG, 8 JULI. De Noordkoreaanse leider, Kim Jong Il (53), is vanochtend voor de tweede keer in het openbaar verschenen, na zich een tijdlang verborgen te hebben gehouden. Volgens kranten in Noord-Korea woonde hij gisteren in Pyongyang een ceremonie bij ter gelegenheid van de herdenking van de dood van zijn vader, Kim Il Sung, die vandaag precies een jaar geleden overleed. Vanochtend waren beelden te zien op de Koreaanse televisie van Kim Jong Il die over een rood tapijt liep naar de hal waar zijn vaders doodskist staat. Ten minste 10.000 mensen woonden gisteren de ceremonie, die live op de Noordkoreaanse staatstelevisie werd uitgezonden, bij.

Tijdens het bewind van zijn vader werd Kim Jong Il als diens gedoodverfde opvolger beschouwd maar hij is nog niet benoemd als president van Noord-Korea en algemeen secretaris van de communistische partij. (Reuter)