Joint venture Robert Bosch en Tele Atlas

ROTTERDAM, 8 JULI. Het Duitse elektronicabedrijf Robert Bosch in Stuttgart en Tele Atlas uit Den Bosch gaan samenwerken bij de produktie van digitale stratendatabanken. Het hoofdkantoor van de joint venture komt in Den Bosch. Bosch en de Bredase holding Janivo nemen elk een belang van 50 procent. Samen met produktievestigingen in Hildesheim en Gent zal de nieuwe onderneming 400 mensen werk verschaffen. Bosch-dochter Blaupunkt fabriceert sinds zes jaar het auto-navigatiesysteem Travelsystem. Dit systeem toont naast het stuur een beeldschermpje waarop de positie en de plaats van bestemming van de automobilist staan aangegeven. Tele Atlas maakt een vergelijkbaar produkt en ontwikkelt databanken waarin alle straten van Europa zijn opgeslagen. De databanken moeten in de auto-navigatiesystemen worden geïntegreerd. (Reuter)