Holec sluit fabriek in Bad Muskau

HENGELO, 8 JULI. Holec International, onderdeel van de Begemann Groep, sluit de poorten van een fabriek in het Oostduitse Bad Muskau. Volgens Holec heeft dit dochterbedrijf (75 werknemers) geen kansen meer uit de blijvend verliesgevende situatie te komen. Holec heeft de fabriek Bad Muskau in 1992 overgenomen van de Treuhandanstalt, de organisatie die tot vorig jaar de privatisering van staatsbedrijven in de voormalige DDR regelde. Het was de bedoeling dat Holec dank zij deze vestiging de Oosteuropese markt van vacuümschakelaars zou bewerken. De produktie van deze technologische schakelaars wordt nu voortgezet bij de hoofdvestiging in Hengelo. Hoeveel verlies Holec op dit Oostduitse avontuur lijdt, blijft onduidelijk. Het bedrijf wil hierover geen mededelingen doen. (ANP)