Bod OPG op Flandria geslaagd

Het bod van apothekersorganisatie OPG op de Vlaamse branchegenoot Flandria is geslaagd. De leden-apothekers van Flandria hebben hun aandelen massaal aangeboden, waardoor OPG over ruim 80 procent van de aandelen kan beschikken. De Nederlandse coöperatie wilde minimaal 80 procent van de aandelen binnenhalen.

Leden-apothekers van Flandria konden hun stukken tot 5 juli aanbieden. Het bod van OPG bestaat uit een contant en een niet-contant gedeelte (inleggelden OPG). Het contante deel bedraagt 93 procent. In eerste instantie wilde OPG slechts 70 procent in contanten betalen. De verhoging hing samen met een tegenbod van Inter Nos, een andere Vlaamse apothekersgroothandel. Dit was 5 procent hoger dan dat van OPG.

OPG streeft naar een grote Benelux-organisatie en wil in België nog meer branchegenoten overnemen.