Samenwerking KLM/Garuda in vrachtdiensten

KLM is met de Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda een vrachtdienst tussen Amsterdam en Jakarta begonnen. Met deze dienst breiden beide maatschappijen hun samenwerking verder uit.

KLM ziet veel heil in allianties met Aziatische vliegtuigmaatschappijen. Azië, en dan met name het Verre Oosten, geldt als een enorme groeimarkt in de luchtvaart. Voor Garuda betekent samenwerking met de KLM aansluiting op het wereldwijde netwerk van de Nederlandse maatschappij.

Beide ondernemingen maakten in december al bekend verder te studeren op samenwerking. Behalve het gebruik maken van elkaars vliegtuigen wordt daarbij ook gedacht aan grondafhandeling, catering en technisch onderhoud.

Voor de vrachtdienst is een Boeing 747 gehuurd die wekelijks van Amsterdam naar Jakarta vliegt en vice versa.