Publicatie rapport Barings uitgesteld

LONDEN, 7 JULI. Het is nog maar de vraag, of het lang verwachte rapport van de Britse centrale bank over de Barings-affaire deze maand nog gepubliceerd wordt. De Britse minister van financiën, Kenneth Clarke zei gisteren dat hij niet kan garanderen dat het rapport vóór het begin van het parlementaire zomerreces op 21 juli naar buiten zal worden gebracht. Het rapport gaat in op het debâcle rond de eeuwenoude Britse zakenbank Barings, die door riskante transacties van een effectenhandelaar onderuit ging. De Nederlandse ING Groep nam de bank in maart over. De Bank of England kreeg daarop van Financiën opdracht de affaire te onderzoeken. De centrale bank zou vóór het zomerreces van het Lagerhuis verslag uitbrengen. Het ministerie had het rapport gisteren nog niet binnen. Minister Clarke zei dat hij “zorgvuldig juridisch advies” zal inwinnen, voordat hij het stuk publiceert. De vraag is of hij delen van het rapport zal achterhouden. Het document gaat ook in op de rol van de centrale bank en zal dus licht werpen op tekortschietingen in haar toezichthoudende taak. (Reuter)