Juppé gaat in de tegenaanval

PARIJS, 7 JULI. De Franse premier Alain Juppé heeft gisteren in een vraaggesprek met de Franse televisie de tegenaanval geopend in het Parijse goedkoop wonen-schandaal. Onthullingen in de Franse media hebben de afgelopen weken aan het licht gebracht dat familieleden en vrienden van president Chirac en premier Juppé woningen hebben betrokken van de gemeente tegen prijzen die 25 tot 50 procent lager liggen dan de marktprijs. Juppé verklaarde gisteren dat de persoonlijke aanvallen hem zeer hebben getroffen.

De premier, tot voor kort verantwoordelijk voor de portefeuille financiën in de Parijse gemeenteraad, ontkende niet dat hij zijn kinderen en zijn ex-echtgenote aan een goedkope woning heeft geholpen. “Mijn kinderen heb ik na de scheiding inderdaad, zoals iedere vader, geholpen bij het zoeken naar onderdak.” Ook erkende hij dat hij de huur die de woningtoewijzingsdienst had vastgesteld voor zijn zoon met 300 gulden per maand had teruggebracht. Juppé rechtvaardigde die correctie met het streven van de gemeente de huren laag te houden. (AP, AFP)