Accor stapt uit cateringactiviteiten

De Franse Hotelketen Accor (waartoe onder meer de hotelketens Sofitel, Novotel and Motel 6 behoren) gaat haar cateringactiviteiten, samengevoegd in Eurorest International, verkopen aan de Britse Compass Group. Hiermee ontstaat een van de grootste cateraars in de wereld met 88.000 werknemers in 38 landen en een omzet van 4,2 miljard dollar (6,5 miljard gulden). Hoewel over de prijs geen mededelingen zijn gedaan wordt op de Parijse beurs gesproken over bedragen tot 5 miljard franc (1,6 miljard gulden), waarvan 3 miljard franc in contanten en de rest in aandelen Compass. Hierdoor zou Accor met een belang van 22,5 procent veruit de belangrijkste aandeelhouder van de Britse groep worden. Van de zijde van Compass wordt geduid op een overnameprijs van 4,5 miljard franc (1,4 miljard gulden), waaraan is toegevoegd dat geen beroep op de kapitaalmarkt nodig zal zijn voor deze acquisitie.

Op de Parijse beurs trok de koers van het aandeel Accor met 5 franc aan tot 674 franc.