Winst Axxicon in stijgende lijn

Axxicon Group, producent van hoogwaardige matrijzen voor onder meer de cd-industrie en kunststofverwerkende industrie, heeft in de eerste zes maanden van 1995 een netto winst behaald van 1,8 miljoen gulden. De omzet in de eerste zes maanden beliep 38 miljoen gulden. In het eerste helft van vorig jaar was er 0,5 miljoen winst. De scherpe winststijging geeft een vertekend beeld omdat, volgens president directeur ir. B van der Zijl, de eerste maanden van 1994 werden gekenmerkt door een inzinking van de markt. Hij verwacht dat, rekening houdend met de kosten gepaard met op handen zijnde de beursintroductie, de netto winst over geheel 1995 uitkomt op 3,6 miljoen gulden.

Axxicon is - zoals al eerder bekend gemaakt - van plan in september een notering aan te vragen aan de Amsterdamse effectenbeurs. Van de twee miljoen uitstaande aandelen (nominale waarde een gulden) wordt de helft voor de beursintroductie aangeboden. Axxicon bestaat uit zes werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland en Engeland. De groep boekte vorig jaar een winststijging van 15 procent tot 3,2 miljoen gulden bij een omzet van 66,5 miljoen gulden. Door oplevende vraag naar cd-matrijzen trok de produktie bij Axxicon vooral in het laatste kwartaal van 1994 sterk aan. Over het eerste kwartaal van 1995 ontstond een netto winst van 802.000 gulden tegen 540.000 gulden een jaar eerder. De kwartaalomzet steeg met 9 procent tot 17,3 miljoen.