Voorkeur; Galerie

BLIND FAITH

De stichting Vous êtes ici nodigt kunstenaars uit om eenmalig in een ongewone techniek een werk in oplage te maken. In Bloom gallery worden nu de resultaten van het werken met onzichtbare inkt getoond, bij kinderen ook wel bekend als het toverkrasblok. Wie over het schijnbaar blanco papier krast, ziet een beeltenis opdoemen. Met onder meer werk van Walter Dahn, Frank van den Broeck, John Armleder, Fortuyn/O'Brien en Troels Wörsel. T/m 27 juli, Bloemstraat 150, Amsterdam, di-za 13-18u.

ASTA GRÖTING

Voorwerpen van zoethout, silicone en glas, met titels als 'Spijsverteringskanaal van een haai' roepen, samen met de videofilms, de ervaring op van een intrigerende, maar ook een beetje beangstigende fysieke wereld die onophoudelijk in beweging is. De Duitse Asta Gröting (1961) toont t/m 27 aug. haar werk in stichting De Appel, Nwe Spiegelstraat 10, Amsterdam, di-zo 12-17u.

HOF12ATELIER

Het Amersfoortse Hof12Atelier is een kunstwerkplaats voor mensen met een verstandelijke handicap. Het werk van de deelnemers wordt er nu tentoongesteld en heeft de thema's vrouw, huis en tuin. Kleurrijke portretten en minutieus uitgewerkte huizen worden afgewisseld door bijna abstracte, spontaan geschilderde koppen, bouwsels en bloemen. T/m 29 juli, Hof 12, Amersfoort. Vr za 11-17u, zo 16 juli 14-17u.

FANG LIJUN

De jonge Chinees Fang Lijun toont magisch-realistische schilderijen bij galerie Serieuze Zaken. De voorstellingen van zwemmers hebben een donkere dreiging, maar de interpretatie hangt af van de inborst van de toeschouwer. Behalve geladen van inhoud zijn de doeken prachtig geschilderd. T/m 17 juli, Lauriergracht 98, Amsterdam, do-za 12-18u.

EN VERDER

Mode en monumentale vormgeving van zeven ontwerpers in galerie Ga, Weesperzijde 33 Amsterdam; de fotoserie en dichtbundel Zeegang van Frans Budé, t/m 14 juli bij kunstenaarsinitiatief Ultima Thule, Pieter Nieuwlandstraat 23c, Amsterdam, dag. 14-19u30.