Wimbledon

LONDEN, 5 JULI. Aan hun erelijst blijft nog één titel ontbreken. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh zijn gisteren in het dubbelspel op Wimbledon, het enige grand-slamtoernooi dat ze nog nooit hebben gewonnen, uitgeschakeld in de kwartfinale. Ze verloren met 6-4, 6-4, 3-6 en 7-6 van de ervaren Amerikaanse specialisten Rick Leach en Scott Melville, die zelden in het enkelspel uitkomen.

“Blijkbaar is winnen op Wimbledon toch moeilijker dan op andere toernooien”, zei Haarhuis na afloop. “Onze returns liepen niet. Als je op gras een iets mindere dag hebt, is dat funest. Op gravel of hardcourt kunnen we iets preciezer spelen, elkaar vaker in stelling brengen.”

De Nederlanders hadden dit jaar hun zinnen gezet op Roland Garros en Wimbledon. In Parijs wonnen ze inderdaad zes wedstrijden op rij. In Londen verloren ze hun vierde wedstrijd. “Dit komt niet doordat we onszelf onder druk hebben gezet”, zei Eltingh. “Wij spelen altijd onder druk. We zijn overal als eerste geplaatst. Als we verliezen doet dat altijd pijn.”