TOMATEN MET LINZENVULLING

Gebruik voor het vullen bij voorkeur Puy-linzen. Puy-linzen, piepklein en donkergroen van kleur, hebben een volle, nootachtige smaak en zijn ook klein genoeg om kerstomaten te vullen. Als u in plaats van grote tomaten kerstomaten gebruikt, kunt u ze 5 tot 10 minuten in de oven bakken of ze vullen en zonder te bakken serveren.

Voor 10 grote tomaten

700 gram gekookte Puy-linzen

zout en versgemalen peper

4 tot 5 lente-uitjes, gesnipperd

2 eetlepels gehakte verse citroenmelissa of verse munt

1 eetlepel gesnipperde verse dille

circa 10 grote tomaten

Doe alle ingrediënten behalve de tomaten in een grote kom en schep alles goed om. Snijd een kapje van elke tomaat en hol ze uit met een lepeltje. Gooi de pulp weg. Vul de tomaten met het linzenmengsel en leg er de kapjes weer op. Schik de gevulde tomaten naast elkaar in een passende schaal en zet ze ongeveer 15 minuten in een op 180ß8 C voorverwarmde oven. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean