Roda en Vitesse eens over transfer Atteveld

KERKRADE, 5 JULI. Roda JC en Vitesse zijn het eens over de transfer van Raymond Atteveld van Kerkrade naar Arnhem. De 28-jarige voetballer speelde één seizoen bij Roda, dat als tweede eindigde in de eredivisie. Hij verhuist voor drie jaar naar Vitesse.

Afgezien van Heerenveen en FC Groningen, die meedoen aan de Intertoto-competitie, is Roda de eerste club uit de eredivisie die vandaag al begint met de training voor het nieuwe seizoen. Aanvaller Richard Roelofsen, die het persoonlijk eens is met Roda, traint nog niet mee. Met MVV is nog altijd overleg gaande over de transfersom. De Nigeriaan Babangida traint wel mee, hoewel hij zijn contract nog niet heeft verlengd.

De arbitragezaak over Tomek Iwan dient waarschijnlijk 13 juli. Daarin wordt bepaald hoeveel Feyenoord moet betalen voor de Pool. Tegen de zin van Roda JC tekende Iwan onlangs een contract bij de Rotterdamse club.