Opnieuw chef Cali-kartel aangehouden

BOGOTÀ, 5 JULI. De Colombiaanse president Ernesto Samper heeft de aanhouding van José Santacruz Londono, een van de leiders van het cocaïnekartel van Cali, gisteren een “grote overwinning in de strijd tegen de drugshandel” genoemd. Volgens Samper zal zijn regering de ontmanteling van het Calikartel, dat verantwoordelijk heet te zijn voor tachtig procent van de wereldhandel in cocaïne, “doortastend” voortzetten.

Santacruz, alias El Estudiante en Don Chepe, zou een derde plaats in de hiërarchie van het kartel bekleden en verantwoordelijk zijn voor de logistieke netwerken van de drugsmultinational. Hij werd gisteren aangehouden nadat een veiligheidsagent hem had herkend terwijl hij in een restaurant zat te eten. Op zijn hoofd staat een prijs van 574.000 dollar. (Reuter)