Foto

Foto: AMSTERDAM - Verontruste gebruikers van het Amsterdamse Zuiderbad hebben hun zwembad behangen met spandoeken. Ze zijn bang dat het bad wordt gesloopt. In september wordt in de deelraad-Zuid begonnen met een discussie of het bijna honder jaar oude gebouw wordt gesloopt of gerenoveerd. Door veel achterstallig onderhoud - de houten kleedhokjes zijn nog in de originele staat - gaat eventuele renovatie zes miljoen gulden kosten. Het gebouw staat op de lijst van beschermde monumenten, maar kan een andere bestemming krijgen. Gezien in het licht van de plannen rond het Museumplein vrezen de gebruikers dat het Zuiderbad zal moeten verdwijnen. Volgens E. Smit, hoofd Sport en Recreatie van het Zuiderbad, zal het zo'n vaart niet lopen. Hij vindt de spandoeken voorbarig omdat de discussie pas in september zal beginnen. Tot die tijd stelt stadsdeel-Zuid gebruikers in de gelegenheid door middel van een enquête hun mening te geven. (Foto Jorgen Krielen)