Claimemissie Heijmans op 73 gld

Bouwonderneming Heijmans uit Rosmalen gaat de overname van de Nederlandse en Belgische branchegenoten Noorlander Beheer in Leiderdorp en V.A.G. Genk (België) mede financieren met de opbrengst van een claimemissie die 74,7 miljoen gulden moet opbrengen. Aan elk uitstaand aandeel wordt een claim toegekend. Met vier claims en 73 gulden kan een nieuw aandeel worden verkregen. De claimhandel begint op 6 juli en eindigt op 19 juli.

De omzet van Heijmans in 1994 bedroeg bijna 1,2 miljard gulden. De over te nemen bedrijven zullen daar in 1995 tenminste 200 miljoen aan toevoegen. Het netto resultaat van Heijmans was vorig jaar 19,7 miljoen. De directie verwacht dat omzet en resultaat in 1995 ook autonoom zullen toenemen. De acquisities zullen het resultaat positief beïnvloeden