Bill Gates is rijkste man ter wereld

NEW YORK, 5 JULI. Bill Gates, topman van 's werelds grootste softwareproducent Microsoft, is de rijkste man ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is hij goed voor een vermogen van 12,9 miljard dollar (20 miljard gulden). Een andere Amerikaan, Warren Buffet, staat tweede op de lijst van Forbes met 10,7 miljard dollar. Hij is eigenaar van een investeringsmaatschappij. Vervolgens komt de Japanse onroerend-goedmagnaat Yoshiaki Tsutsumi, vorig jaar nog eerste, die zijn geschatte vermogen door de dalende vastgoedprijzen in Japan zag teruggelopen tot 9 miljard dollar. Hij deelt de derde plaats met de Zweedse verpakkingsondernemer Hans Rausing. De Waltons, eigenaar van de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart, zijn de rijkste familie met een vermogen van 23,4 miljard dollar. De VS tellen met 129 de meeste miljardairs voor Duitsland (53) en Japan (37). (Reuter, DPA)