Twee NS-medewerkers raken gewond bij ontsporen trein

GELDERMALSEN, 4 JULI. Bij het station van Geldermalsen zijn afgelopen nacht vier goederenwagons ontspoord. Twee baanwerkers raakten licht gewond. Zij moesten in een ziekenhuis te Tiel worden behandeld.

Door het ongeval heeft het treinverkeer in het midden van het land vanochtend tijdens de ochtendspits enige overlast gezorgd.

Het ongeluk vond plaats rond twee uur vannacht. Waarschijnlijk door een verkeerde wissel kwam een werktrein van de NS, bestaande uit vier platte wagons met grind en ander materieel, op een doodlopend baanvak terecht. De trein was op weg naar Wadenoyen, bij Tiel, om daar een overweg te vernieuwen. Aan het einde van het doodlopende baanbak botste de trein met een snelheid van zo'n veertig kilometer per uur tegen een stopblok en ontspoorde. De twee NS-medewerkers die op de eerste wagon stonden om seininformatie door te geven aan de machinist, vielen van de trein en raakten gewond. De NS gaat onderzoeken hoe het kon dat de wissel verkeerd stond.

Als gevolg van het ongeval was het treinverkeer Geldermalsen - Tiel en Geldermalsen - Beesd tijdens de ochtendspits enige tijd geheel gestremd. Reizigers werden met bussen vervoerd. Op de tracés richting Utrecht en Den Bosch reden alleen sneltreinen. Volgens een woordvoerder van de NS bleven de vertragingen beperkt. Reizigers moesten maximaal vijftien minuten langer wachten. Omdat er geen schade aan bovenleidingen en rails was, functioneerde het treinverkeer rond tien uur weer normaal.