Schelfhout te zien op PAN Amsterdam

AMSTERDAM, 4 JULI. Tijdens de kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam zal voor het eerst een solotentoonstelling worden gehouden met werk van Andreas Schelfhout (1787-1870). Het merendeel van de veertig schilderijen is afkomstig uit privébezit en werd niet eerder getoond. Enkele kunsthandelaren bieden ook werk van de Nederlandse kunstenaar te koop aan. PAN Amsterdam vindt dit jaar van 7 tot en met 15 oktober in de RAI voor de 9e keer plaats. Er doen 110 kunsthandelaren en antiquairs aan mee. De Schelfhout-tentoonstelling biedt zomerse taferelen, strandscènes en vooral wintergezichten, waarmee Schelfhout zijn bijnaam koning van het ijsgezicht verwierf. Aanleiding voor de presentatie is het verschijnen van de eerste oeuvrecatalogus over Schelfhout, geschreven door Willem Laanstra. (ANP)