Levenslang na dood Duitse toeriste

MIAMI, 4 JULI. Een rechter in Florida heeft gisteren de twee mannen (21 en 25 jaar), die vorige maand al schuldig werden bevonden aan het vermoorden en beroven van een Duitse toeriste op 2 april 1993, een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Het slachtoffer, de 39-jarige Barbara Meller Jensen, was destijds een van de tien buitenlandse toeristen die binnen een jaar in Florida door geweld omkwamen, waardoor de reputatie van de staat werd beschadigd. De vrouw werd voor de ogen van haar tweejarig dochtertje, haar zesjarig zoontje en haar moeder beroofd en overreden door de daders, een uur nadat zij voor een vakantie waren aangekomen. Het slachtoffer was met haar huurauto de weg kwijtgeraakt in Miami. De daders hadden haar auto van achteren aangereden waarop zij uit de auto was gestapt en was beroofd. De daders houden vol dat de vrouw per ongeluk onder de auto is beland. (Reuter, AP)