Conflict bond en leden streekvervoer

UTRECHT, 4 JULI. De Vervoersbond FNV hoopt binnenkort via de rechter een geschil met eigen leden over de stakingsuitkeringen in het streekvervoer op te lossen. De procedure wordt aangespannen door de vakbondsafdeling bij het streekvervoerbedrijf ZWN in Leiden. Het bondsbestuur betaalt alle kosten. Het conflict over de hoogte van de uitkering na de streekvervoerstaking in januari en februari van dit jaar speelt al enige maanden. De president van de rechtbank in Utrecht bepaalde indertijd dat de chauffeurs alleen tussen tien uur 's ochtends en drie uur 's middags mochten staken. Volgens de actievoerders hebben zij voor die vijf uren recht op een uitkering. Districtbestuurders zouden dat tijdens de acties hebben toegezegd. De bond stelt zich thans op het standpunt alleen de daadwerkelijk verloren arbeidsuren te kunnen vergoeden. De Vervoersbond FNV ontkent dat veel leden wegens het conflict hun lidmaatschap hebben opgezegd. De teruggang in ledental van 8049 naar 7948 is volgens de bond “normaal verloop”. (ANP)