AC Milan en Juventus eens over Baggio

ROME, 4 JULI. Roberto Baggio stapt van Juventus over naar AC Milan, zo melden de Italiaanse kranten vanmorgen. “Wij hebben een akkoord bereikt met Juve,” zei Adriano Galliani, de manager van Milan. De Europa-Cupfinalist heeft volgens de persberichten bijna drie miljoen gulden af weten te krijgen van de gevraagde transferprijs van 23 miljard lire, ongeveer 23 miljoen gulden. Dit bedrag mag over een periode van twee jaar worden betaald.

Baggio zelf hield zich gisteren nog op de vlakte. Hij zei dat hij later deze week zijn besluit zou bekendmaken. Nadat duidelijk werd dat Juventus Baggio kwijt wilde omdat hij te duur was, hebben behalve Milan ook Inter en Parma belangstelling getoond. Baggio heeft een uitgesproken voorkeur voor Milan, omdat die club in zijn ogen de beste kampioenskansen heeft.

Baggio was in 1993 winnaar van de Gouden Bal maar is daarna vaak geplaagd door blessures, met name aan zijn knieën. Hij zou een driejarig contract krijgen bij Milan, voor ongeveer twee miljoen gulden per jaar plus reclame-inkomsten, die worden geschat op zeker een miljoen gulden. Bij Juventus verdiende Baggio ongeveer drie miljoen gulden, twee keer zoveel als zijn voormalige ploeggenoot Gianluca Vialli. Juventus heeft in 1990 zestien miljard lire, indertijd ongeveer 24 miljoen gulden, aan Fiorentina betaald voor Baggio, die daarmee toen de duurste speler ter wereld werd.

Franco Baresi, de libero van Milan, heeft al gezegd dat het shirt met rugnummer 20 klaarligt voor Baggio. Bij Juventus en in het Italiaanse elftal speelt hij met nummer 10, maar bij Milan had Dejan Savicevic vorig jaar dat nummer. Behalve Baggio heeft Milan, dat met name zijn aanval wil versterken, ook Weah en Futre gekocht.

    • Marc Leijendekker