ABN Amro schaft tarief op betalen af

AMSTERDAM, 4 JULI. ABN Amro schaft in navolging van de Rabobank de tarieven af in het particuliere betalingsverkeer. ABN Amro zegt, net als een paar maanden geleden de Rabobank, dat haar particuliere klanten de afgelopen jaren een stuk efficiënter, en daarmee voor de bank goedkoper, zijn gaan betalen.

De Rabobank, met 4,5 miljoen particuliere rekeninghouders na de Postbank (6 miljoen rekeningen) de grootste partij op de betaalmarkt, schafte vorige week de tarieven af. ABN Amro (3 miljoen particuliere betaalrekeningen) volgt vanaf oktober, zo heeft de bank vanochtend meegedeeld. Op verzoek gaat ABN Amro opnieuw een gratis wekelijks rekeningoverzicht geven, terwijl ook de rente (0,5 procent) op het rekeningsaldo gehandhaafd blijft.

ABN Amro signaleert in de afgelopen vijf jaar meer dan een halvering van geldopnames aan de balie, terwijl het gebruik van geldautomaten verdubbelde. Ook maken klanten de helft minder gebruik van “dure eurocheques”. Ze betalen vaker per PIN-automaat.