Verkeer eiste in dit weekeinde twaalf levens

ROTTERDAM, 3 JULI. Dit weekeinde zijn in het verkeer twaalf doden en zes gewonden gevallen.

In Nijmegen botsten zaterdagochtend twee auto's op elkaar. Alle inzittenden, vijf mannen en een vrouw, kwamen daarbij om het leven. Het ongeluk gebeurde toen een auto met hoge snelheid van de Waalbrug de stad in kwam rijden. De bestuurder reed op een kruising door rood licht en ramde een wagen, waarin de vrouw en twee mannen zaten. De ravage was enorm. De Nijmeegse brandweer is uren bezig geweest om de slachtoffers uit de wrakken van de auto's te halen. De politie in Nijmegen is begonnen met een onderzoek.

In het Friese Rottevalle kostte een aanrijding tussen een motor en een auto zaterdagmiddag een 24-jarige vrouw het leven. Haar 29-jarige vriend die de motor bestuurde, is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Een 24-jarige Drachtenaar liep bij de botsing een hoofdwond op. Volgens de politie merkte de automobilist toen hij afsloeg de uit tegenovergestelde richting komende motor te laat op.

Bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto's in Vriezenveen verloor zaterdagavond een 22-jarige inwoner van het Twentse Geesteren het leven. Een man en een vrouw raakten zwaargewond.

Een 73-jarige inwoonster van Goes is gisteren op de vluchtstrook langs de A58, nabij Rilland, doodgereden. Het slachtoffer stond met haar echtgenoot naast hun defecte auto. De bestuurder van de auto die de vrouw aanreed, een 42-jarige man uit Dordrecht, stopte niet na het ongeluk. Een getuige noteerde het kenteken van de auto waarna de politie de Dordtenaar kon aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Een 85-jarige vrouw uit Drachten kwam zaterdag om het leven na een ongelukkige val van haar fiets. Volgens de politie was het slachtoffer vlak voor het ongeluk onwel geworden.

Bij een verkeersongeval in Rotterdam tussen een scooter en een taxi verongelukte gisteren een 22-jarige inwoner uit de stad. Een 23-jarige vriend en de taxichauffeur (34) raakten bij het incident gewond. Zij zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Een 26-jarige motorrijder uit Vollenhoven overleed gisteren aan de verwondingen die hij zaterdag had opgelopen bij een verkeersongeluk in Kraggenburg in de Noordoostpolder. De man wilde afslaan, maar zag waarschijnlijk een auto voor hem over het hoofd. Hij raakte de auto en kwam ten val. Twee tegemoetkomende motoren konden het slachtoffer niet meer ontwijken en reden over hem heen.