Tennistoppers meedogenloos

LONDEN, 3 JULI. Drie van de vier Nederlandse tennissers verloren zaterdag hun wedstrijd in de derde ronde van Wimbledon. Jan Siemerink kwam kracht te kort tegen Boris Becker, Kristie Boogert ontbrak het aan voldoende snelheid tegen Steffi Graf en Miriam Oremans sloeg tot haar eigen verbazing geen bal goed tegen Mary Joe Fernandez. Alleen Jacco Eltingh deed wat van hem verwacht werd. Hij won voor de derde keer in zeven maanden van de Zweedse veteraan Mats Wilander (7-6, 6-3 en 7-6). Vandaag speelt hij tegen Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira, die als zevende is geplaatst.

Op het centre court vestigde de 25-jarige Siemerink een record door zijn eerste service-game pas na dertig punten, waaronder vijf breekpunten, en veertien minuten te winnen. Met subtiele balletjes, fraaie volley's en effectieve geblokte returns wist Siemerink, die zichtbaar genoot van de ambiance, Becker te eerste set te ontfutselen. Maar de krachtige (tweede) service en de harde returns van Becker werden hem in de volgende sets te machtig. Hij verloor met 2-6, 6-2, 6-2 en 6-4.

Steffi Graf, die geen last leek te hebben van haar rugblessure, bereikte haar topvorm tegen Kristie en serveerde buitengewoon goed. Ze won in 43 minuten met 6-1 en 6-0. “Dit toont hoe groot het verschil is tussen Graf en de rest van de speelsters”, zei Boogert.

“Ik weet niet wat me is overkomen”, vertelde Oremans na haar 6-1 en 6-2 nederlaag tegen de Amerikaanse Fernandez, die als dertiende is geplaatst. “Bij het inspelen ging alles prima, in de wedstrijd sloeg ik geen bal meer. Wat ik ook probeerde, ze passeerde me aan alle kanten.”