Rowi-verkopers richten groep op

AMSTERDAM, 3 JULI. Een groep van zeventien onafhankelijke franchise-nemers van de failliete Limburgse parketfabrikant Rowi gaat zelfstandig verder. Daartoe hebben de ondernemers de coöperatie MultiVloer opgericht, die contracten af zal sluiten bij diverse andere producenten van parket- en kurkvloeren. De verandering zal geen gevolgen hebben voor klanten en personeel van de zeventien betrokken bedrijven.

MultiVloer overweegt opnieuw materiaal te betrekken van Rowi, wanneer deze fabriek een herstart maakt. Volgens curator mr. O. van Eijndhoven zal deze week duidelijkheid ontstaan over de toekomstkansen van een doorstart van de failliete fabrikant.

Bij voortzetting van Rowi zal daar “enige verkooporganisatie” bij betrokken worden. Naast de zeventien franchisers verkochten ook 23 winkels die eigendom waren van de fabriek de Limburgse vloeren.

Van Eijndhoven wil niet ingaan op de werkgelegenheid bij een nieuwe Rowi-organisatie. Bij produktie en verkoop in eigen winkels waren vóór het faillissement 110 personeelsleden betrokken. De curator onderhandelt momenteel met een combinatie van een bank en een industriële onderneming over voortzetting van de parketproduktie en -verkoop. (ANP)