Foto

Foto: BRUNSSUM - Het Mariabeeldje van de familie Coumans in Brunssum huilt geen bloed. De substantie die uit het linkeroog van de Madonna van Fatima is gelopen, bestaat vermoedelijk uit (kunst)hars waarmee het oog in het beeldje is vastgezet, vermengd met kleurstof uit het oog. Dit is de conclusie van dr.ir. J. van Wersch, hoofd van het laboratorium van het De Weverziekenhuis in Heerlen. Hij heeft op verzoek van het Limburgs Dagblad en een lid van de familie een druppel 'traanvocht' onderzocht. Volgens Van Wersch is de hars gesmolten door de hitte van de laatste dagen. “De substantie heeft een opvallend laag smeltpunt.” Volgens de familie is het beeldje vorige week dinsdag gaan huilen om het leed in de wereld. Nadat het beeldje ter verering buiten was gezet trok het een aantal gelovigen en nieuwsgierigen. (Foto's NRC Handelsblad /Freddy Rikken)