De krant op Internet 2.000 keer bezocht

ROTTERDAM, 3 JULI. Ruim tweeduizend keer is dit weekeinde de ruimte van NRC Handelsblad op Internet bezocht. Zaterdag om drie uur 's middags opende NRC Handelsblad als eerste landelijke dagblad in Nederland zijn eigen ruimte op het wereldwijde computernet, op http://www.nrc.nl. De bezoekers raadpleegden zaterdag en zondag in totaal 17.000 pagina's.

Al ruim voordat de krant zijn pagina's op het net openstelde voor het publiek, stond dit te trappelen aan de poort. Tientallen keren per uur deden mensen pogingen om binnen te komen. Toen de poort echt openging, werden er het eerste uur bijna duizend pagina's bekeken. Dit aantal bleef boven de 750 tot na middernacht. Ook zondag werden vanaf ongeveer elf uur telkens zo'n 800 pagina's per uur bekeken. Van middernacht tot het middaguur werden vandaag reeds 5.000 pagina's geraadpleegd.

Op Internet is niet de gehele krant te lezen, maar onder meer een beperkte selectie uit het nieuws, discussies naar aanleiding van opiniestukken, uitgaansvoorkeuren en een archief van filmrecensies van de afgelopen anderhalf jaar. Ook is er een gastenboek, waarin men opmerkingen kan achterlaten die voor alle andere bezoekers zijn te lezen. Toegang tot de Internetpagina's van de krant is vooralsnog gratis.

Het gastenboek bleek meteen het meest populair: het werd in het weekeinde 2.200 keer geraadpleegd. Een kleine honderd bezoekers lieten er een boodschap achter. De nieuwspagina's werden 1.250 keer bekeken, en ook het filmarchief was met 1.200 raadplegingen zeer populair. Ongeveer een derde van alle bezoekers bekeek advertentiepagina's.