Bridgers naar WK door het brons op EK

VILAMOURA, 3 JULI. De Nederlandse bridgers zijn bij het Europees kampioenschap in Vilamoura derde geworden. Ze kwalificeerden zich daarmee voor het WK dat in oktober in Peking wordt gehouden. Nederland won op de slotdag, zaterdag, met 25-3 van Monaco en speelde 15-15 tegen Rusland. De ploeg van captain Trouwborst en co-captain Schippers bestond uit de paren Enri Leufkens/Berry Westra, Piet Jansen/Jan Westerhof en Erik Kirchhoff/Anton Maas.

Nederland haalde in Portugal een totaal van 542,5 punten en moest daarmee Italië (569,5) en Frankrijk (547) voor laten gaan. De Polen, voor de laatste ronde nog mede-favoriet, deden slechte zaken door met liefst 23-7 van Zweden te verliezen. De Scandinaviërs rukten daardoor op naar de vierde plaats, die ook direct recht geeft op WK-deelneming.

Nederland liet ondanks een paar fikse inzinkingen in Vilamoura zien dat het behaalde wereldkampioenschap uit 1993 geen toeval was. Op vijf achtereenvolgende EK's werd het voorgaande resultaat steeds verbeterd, twaalfde, zevende, zesde, vierde en nu dus derde.