Arabische prins aast op Canary Wharf

LONDEN, 3 JULI. De puissant rijke Saoedische prins Al-Waleed Bin Talal aast op het enorme Londense kantorencomplex Canary Wharf. Hij bereidt een bod voor dat hij geheel uit eigen middelen zal financieren, zo is gisteren uit welingelichte bron in Groot-Brittannië vernomen.

De 37-jarige prins, neef van koning Fahd, is al eigenaar van het roemruchte Newyorkse Plaza Hotel, kocht zich vorig jaar in bij Euro Disney en is sinds 1991 dank zij een investering van 800 miljoen dollar de grootste individuele aandeelhouder in de Amerikaanse bank Citicorp. Daarnaast dingt hij momenteel mee naar delen van het Fininvest-concern van de Italiaanse ex-premier Berlusconi.

Al-Waleed moet het in de strijd om Canary Wharf vooral opnemen tegen een consortium onder leiding van Paul Reichman. Deze leidde het projectontwikkelaarsbedrijf Olympia & York dat Canary Wharf in de jaren '80 opzette maar door de crisis in de Londense vastgoedmarkt onderuit ging. Sinds 1992 is een groep schuldeisers, waaronder Citicorp, eigenaar van het kantorencomplex. (ANP)