TNO toont zich tevreden met winst

TNO heeft vorig jaar een positief resultaat beboekt van 5,5 miljoen gulden op een omzet van 750 miljoen gulden. Het bedrijf moest grote voorzieningen treffen voor een doelmatigheidsoperatie en voor de kosten van interne reorganisaties. De raad van bestuur is, daarmee rekening houdend, tevreden met het resultaat.

De omzet uit opdrachten uit binnen- en buitenland bleef met 448 miljoen gulden vrijwel gelijk. Die omzet kwam tot stand met 250 medewerkers minder. De omzet uit het binnenland liep iets terug en kwam uit op 338 miljoen (waarvan 110 miljoen van de overheid). De buitenlandse omzet steeg. Thans komt een kwart van het contractonderzoek uit het buitenland.

Veel van de binnenlandse opdrachten zijn afkomstig uit het midden- en kleinbedrijf. Toch is er ook sprake van een forse groei van de activiteiten voor de grote industriële bedrijven in ons land.