Springequipe zonder Jos Lansink derde

AKEN, 1 JULI. De Nederlandse springequipe is bij het CHIO van Aken op een derde plaats geëindigd. Dat was met name verdienstelijk omdat dat zonder Jos Lansink gebeurde. Bondscoach Hans Horn had besloten de veelvoudig kampioen buiten de ploeg te laten. “Ik ben aangenaam verrast”, zei Horn na afloop. Ehrens, Van der Schans, Tops en Voorn deden het werk voor Nederland dat met 8,25 strafpunten vlak achter Ierland (4,25) en Groot-Brittannië (8,0) eindigde.

Albert Voorn wierp zich op als kopman door met Jewel's Amethyst twee foutloze ritten te maken. Voor hem betekende het een succesvolle rentree in Oranje. Hij keerde na een grote ruzie met Horn de springsport de rug toe. Hij kwam dat besluit terug zijn verhouding met de bondscoach is nu ook weer goed. Horn zei geen moeite te hebben gehad Lansink aan de kant te laten. “Hij heeft weliswaar weer de nationale titel met Aldatus veroverd, maar ik wilde dat paard nog niet blootstellen aan de zware hindernissen van Aken. En met Easy Jumper liep het de laatste weken niet echt naar wens. Ik heb Jos mijn mening gegeven en hij heeft het geaccepteerd.”

Lansink was wel teleurgesteld. “Het is zeker even slikken. Ik ben toch gewend geraakt om er steeds bij te zitten. Nu sta ik er ineens naast. Misschien moet ik het gewoon een keertje meemaken. Boos ben ik niet, dat kan ik ook niet zijn.”