Priem verlengt contracten

SAINT BRIEUC, 1 JULI. De wielrenners van TVM hoeven zich over hun toekomst geen zorgen te maken. Ploegleider Cees Priem heeft de coureurs laten weten, dat ze ook volgend seizoen kunnen blijven. TVM, dat kort voor de Tour in Polis Direct een nieuwe co-sponsor presenteerde, heeft het contract met Bart Voskamp met een jaar verlengd. Hij won vorig jaar een rit in de Ronde van Spanje. De Noor Lars Kristian Johnsen tekende voor twee jaar bij. De vijf amateurs die TVM een week geleden presenteerde als nieuwe profs hebben ook hun contract getekend. Pascal Appeldoorn, Anthony Theus, Raymond Thebes, Marcel Luppes en John den Braber kregen een verbintenis tot 1 januari 1996.

Een andere Nederlandse ploegleider, Jan Raas, heeft zijn renners per brief laten weten dat hij zichzelf tot 15 september de tijd geeft met een nieuwe sponsor op de proppen te komen. De coureurs mogen intussen uitkijken naar een nieuwe werkgever, maar als Raas ze voor de aangegeven datum dezelfde financiële voorwaarden kan bieden wordt een overstap een stuk moeilijker. Hij volgde drie jaar geleden dezelfde procedure. Toen vond hij op het laatste moment WordPerfect als sponsor. Novell nam dit bedrijf afgelopen jaar over. De softwaregigant heeft al aangegeven niet verder te gaan met de sponsoring.