NRC Handelsblad op wereldwijd Internet

AMSTERDAM, 1 JULI. Vanaf vandaag publiceert NRC Handelsblad ook via de 'elektronische snelweg'. Op het wereldwijde Internet is een deel van de krant en haar service-afdelingen beschikbaar voor die lezers die toegang hebben tot dit computernetwerk. NRC Handelsblad is het eerste landelijke dagblad in Nederland dat op deze wijze informatie en diensten gaat aanbieden.

De nieuwe 'digitale bijlage' van NRC Handelsblad biedt een beknopt nieuwsoverzicht uit de krant, een opinierubriek die het karakter van een zelfstandig discussieplatform krijgt en een uitgebreide versie van de rubriek Z-peil uit het Zaterdags Bijvoegsel. Voorts zullen een televisieselectie en de uitgaansagenda worden gepubliceerd, inclusief de mogelijkheid om met 'hyperlinks' recensies van redacteuren op te vragen die eerder in de krant zijn verschenen.

In de nabije toekomst hoopt NRC Handelsblad op het 'wereldwijde web' een eigen supplement te publiceren waar journalistieke vormen kunnen worden ontwikkeld die aansluiten bij de nieuwe mogelijkheden die elektronische netwerken bieden.

Behalve journalistieke publikaties zal de digitale krant ook diensten aan de gebruikers aanbieden die de lezers tot nu toe alleen via post, telefoon en fax konden verkrijgen. In het 'web' van NRC Handelsblad kan eveneens geadverteerd worden.

NRC Handelsblad op Internet is vooralsnog een proef van een half jaar. Tijdens deze experimentele periode zal de digitale bijlage voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Alleen voor de lezersservice worden kosten in rekening gebracht.

NRC Handelsblad is op Internet via http://www.nrc.nl bereikbaar.