Foto

Foto: BREDA - De scheidende burgemeester van Breda, E. Nijpels, gaf gisteren voor de burgers een receptie in de Grote Kerk. In een speciale raadsvergadering eerder op de dag haalde hij enkele malen fel uit naar politiek Den Haag. Nijpels, eerder VVD-fractieleider in de Tweede Kamer en minister, noemde de voorgestelde benoemingsprocedure van burgemeesters en commissarissen van de koningin “een halfbakken kabinetscompromis dat leidt tot de invoering van de Belgische burgemeester”. Hij verweet 'Den Haag' de regionale en bestuurlijke samenwerking tussen gemeenten te blokkeren zonder alternatieven aan te dragen. “Het lijkt er sterk op dat er van de reorganisatie van het binnenlands bestuur voor de zoveelste maal niets terecht komt.” Nijpels wordt president-directeur van de Twaalf Provinciën Landelijke Arbodienst NV in Den Haag. (Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)