Bridgers verliezen zwaar van Turkije en zakken in stand

VILAMOURA, 1 JULI. Het Nederlandse bridgeteam heeft het riante uitzicht op één van de WK-tickets gisteren verspeeld. Het zwakke Turkije veegde de ploeg op de voorlaatste dag van het EK in Vilamoura met 23-7 van de tafel. Nederland bezet nu de vierde plaats. Dat is een plek die nog net recht geeft op deelneming aan het WK in Peking. Zweden volgt echter op slechts twee punten.

Nederland stuit op de slotdag op Monaco en Rusland. De ploeg kan nog als tweede eindigen, achter de zekere Europese kampioen Italië, maar ook nog als zevende. “Het is ongelooflijk”, sprak speler Piet Jansen gisteren na bestudering van de stand. “Er zijn nog zes landen in de race voor drie WK-plaatsen.”

Leufkens/Westra en Jansen/Westerhof speelden tegen Turkije een slechte eerste helft. In de rust, bij 15-52, verving captain Trouwborst Jansen/Westerhof door Kirchhof/Maas, die echter evenmin sterk speelden. Daar kwam nog bij dat de Turkse routinier Melih Ozdil op dreef was. Later herstelde Nederland zich enigszins door Duitsland met 16-14 te verslaan.

De Nederlandse vrouwenploeg eindigde in Vilamoura op de twaalfde plaats. Op de 21-9 overwinning tegen Monaco volgde een 24-6 nederlaag tegen de Duitse vrouwen die zich net als Europees kampioen Frankrijk, Israël en Engeland voor het WK plaatsten. (ANP)