Vervolguitgifte 6,5% staatslening brengt 900 mln op

De vervolguitgifte van de tienjarige staatslening uit 1993 per 15 april 2003 (6,5 procent) heeft 900 miljoen gulden opgebracht. Dat heeft de agent van het ministerie van financiën bekendgemaakt. Het betrof de derde vervolguitgifte van de lening. De twee voorgaande uitgiften leverden ieder 1,2 miljard gulden op.

Een woordvoerder van de agent noemt de opbrengst “volgens verwachting”. De nog resterende looptijd van de lening bedraagt 7,8 jaar. De emissie was de zevende voor de dekking van de financieringsbehoefte van het Rijk in 1995. Minister Zalm van financiën denkt hiervoor 55,8 miljard gulden nodig te hebben. Hiervan is nu 40,55 miljard gulden binnengehaald door de uitgifte van openbare leningen en 2,5 miljard gulden met de uitgifte van Dutch Treasury Certificates (kortlopende schuldpapier).