VARKENSVLEESKERRIE

Dit milde kerriegerecht kunt u pikant maken door één tot twee hele Madam Jeanet chilipepers (lampioenchilipepers) toe te voegen. Schep de chilipepers uit de kerrie wanneer het gerecht klaar is en gooi de pepers weg. Op deze manier krijgt u de smaak en wat pit van de chilipepers zonder dat de kerrie te vurig van karakter wordt.

Voor 4 tot 6 personen;

3 eetlepels plantaardige olie

3 uien, in dunne plakken gesneden

4 tenen knoflook, in dunne plakken gesneden

circa 800 gram hamlappen, in blokjes van 5 centimeter

1/2 theelepel gemalen komijn

1 kaneelpijp van circa 6 centimeter

kleine handvol kerriebladen of 2 laurierbladen

1 theelepel gemberpoeder

12 hele kruidnagels

10 kardemompeulen

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

2,5 deciliter dikke kokosmelk

250 g blokjes aubergine met schil

zout

Verhit de olie in een grote zware pan op een middelhoog vuur. Doe er de ui en knoflook in en fruit die circa 10 minuten onder regelmatig omscheppen tot de ui goudbruin is. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze onder regelmatig omscheppen bruin. Schep er de rest van de ingrediënten door en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag en laat het geheel circa 1 uur sudderen onder af en toe omscheppen. Dien op met gestoomde rijst.

    • Kim Maclean