Tippelzone toch naar Theemsweg

AMSTERDAM, 30 JUNI. Bij de Theemsweg in Amsterdam wordt per 1 januari een tippelzone voor heroïneverslaafde prostituées geopend. Dat heeft de gemeenteraad gisteren besloten.

Burgemeester Patijn zegde de bezorgde bewoners toe dat een politieteam erop zal toezien dat de prostituées alleen binnen de tippelzone werken, om de overlast te beperken. De opvangmogelijkheden voor prostituées die willen afkicken worden uitgebreid.

Woedende bewoners van het stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer, waarin de Theemsweg ligt, protesteerden vanaf de publieke tribune tegen het besluit van de gemeenteraad. Elk gemeenteraadslid dat voor de tippelzone pleitte, werd onthaald op luid geschreeuw en boe-geroep.

Voorzitter R. Sawade van deelraad Geuzenveld/Slotermeer vond de beslissing van de gemeenteraad “zeer teleurstellend”. “De volkstuinders die achter de Theemsweg een tuintje hebben en de voetbalvereniging daar vlakbij, zullen heel veel overlast krijgen van de tippelzone.” De stadsdeelraad overweegt een bezwaarprocedure te beginnen tegen het besluit.

De gemeenteraad besloot gisteren geen referendum over de tippelzone te organiseren, hoewel daarvoor voldoende handtekeningen zijn verzameld.