Snelheid 2 miljoen auto's gecontroleerd

DRIEBERGEN, 30 JUNI. In meer dan drie maanden tijd heeft de politie op de A2 tussen Amsterdam en Zaltbommel bijna twee miljoen automobilisten gecontroleerd. Daarvan hebben er 185.000 de maximumsnelheid overtreden. De politie heeft het extra toezicht op de A2 tussen Utrecht en Zaltbommel op geëvalueerd. De belangrijkste conclusie is dat het aantal snelheidsovertreders over het hele traject weliswaar is gedaald tot onder de 10 procent, maar dat op een tweetal probleemtracé's soms meer dan 20 procent te hard rijdt. Het gaat om gedeeltes van de A2 ter hoogte van Neerijnen en Nieuwegein. Op die plekken zal de politie vanaf maandag nog intensiever controlerenop snelheid. Langs de weg komen gele vangrailborden met de tekst “Uw snelheidwordt gecontroleerd”.