Ruiter Lansink niet in landenploeg

AKEN, 30 JUNI. Jos Lansink maakt vandaag voor het eerst in jaren geen deel uit van de Nederlandse landenploeg die bij het CHIO van Aken de piste in gaat. Bondscoach Hans Horn gaf er met het oog op de Europese titelstrijd in Sankt Gallen de voorkeur aan Albert Voorn, Wout-Jan van der Schans, en Rob Ehrens aan het werk te zien. De andere deelnemer is Jan Tops, die met nationaal kampioen Lansink al zeker is van het EK.

Tops en Lansink waren gisteren ook de beste Nederlanders in de met 85.000 gulden gedoteerde Prijs van Noordrijn-Westfalen. Ze waren na twee omlopen de snelsten met vier strafpunten. Tops, met Sonora la Silla, eindigde als tiende, Lansink finishte met zijn nieuwste troef Bollvorm's Aldatus als elfde. De belangrijkste rubriek tot nu toe leverde een zege op voor Ludger Beerbaum. De olympisch kampioen was met Rush On John Whitaker en Roger-Yves Bost in de barrage te snel af.