Postiljon op verlies na herstructurering

Postiljon Beheer, uitbater van motels, heeft vorig jaar een verlies geleden van 2,4 miljoen gulden door voorzieningen voor een reorganisatie. In 1993 was er nog een nettowinst van 2,3 miljoen gulden.

De sanering, eind vorig jaar aangekondigd en inmiddels grotendeels achter de rug, kostte aan 150 van de 550 werknemers hun arbeidsplaats. Daarmee was voor belasting een brutobedrag gemoeid van 8,5 miljoen gulden. Tot de herstructurering is besloten wegens aanhoudende stagnatie van de markt, waarop Postiljon opereert.

Het bedrijfsresultaat steeg met twaalf procent tot 8,5 miljoen gulden, terwijl de omzet licht daalde tot 67,7 miljoen. Voor dit jaar verwacht de directie een gelijkblijvend omzetniveau, een verdere verbetering van het bedrijfsresultaat en een positief resultaat na belastingen.

Postiljon Beheer, eigendom van particulieren en participatiemaatschappijen, is actief op het gebied van hotellerie, zalenverhuur en restaurants. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op de zakelijke markt en beschikt in Nederland over negen hotel-restaurants.