Oprichter Poot en zoon stappen op bij Chipshol

SCHIPHOL, 30 JUNI. Op eigen verzoek is de 70-jarige J. Poot gisteren opgestapt als president-directeur van de ontwikkelingsmaatschappij Chipshol Forward. Zijn zoon, P.J. Poot, stapt op als financieel directeur. Beide heren blijven voorlopig wel als adviseur aan de onderneming verbonden. De dagelijkse leiding is voorlopig in handen van mededirecteur A. de Winter.

De aandeelhouders hebben gisteren ingestemd met de onverwachte wijziging. J. Poot maakte enkele weken geleden nog een strijdvaardige indruk, bij de toelichting op de schadeclaim van 2 miljard gulden die hij heeft ingediend bij de luchthaven Schiphol.

Volgens Poot zijn de uitbreidingsplannen van Schiphol de nekslag voor Chipshol, dat ruime en dure bedrijfsterreinen wil ontwikkelen. Poot vergeleek het beleid van Schiphol daarbij met dat van nazi-Duitsland. In een gisteren verspreide mededeling stelt ex-topman van Vendex en president-commissaris van Chipshol, A. van der Zwan, op korte termijn in de vacatures van de “beide heren Poot” te willen voorzien. (ANP)