Heidemij breidt uit naar België

Een werkmaatschappij van het ingenieursbureau Heidemij, Grabowsky & Poort uit Den Haag, wil de Belgische branchegenoot Gedas overnemen. Gedas is een groep ingenieursbureaus, met name actief in het Nederlandstalige deel van België.

De groep heeft een omzet van 500 miljoen Belgische frank (circa 22,5 miljoen gulden), 200 werknemers en is actief in de dienstverlening aan de industrie en ingenieursdiensten in de bouw en infrastructuur. Activiteiten op het vlak van automatisering vormen de derde pijler van het bedrijf.

Gedas behoort tot de grotere ingenieursbureaus in België en heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel, Hasselt en Sint Niklaas. Door het samengaan verwerft Grabowsky & Poort volgens Heidemij een betere uitgangspositie op de Europese markt voor bouw en infrastructuur.

Heidemij (4500 werknemers) verleent diensten op het terrein van milieu, inrichting, infrastructuur, bouw en vastgoedinformatie. De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de Nasdaq, de elektronische schermenbeurs in New York.