Foto

Foto: CYPRUS - Turkije houdt rekening met de mogelijkheid dat de bosbrand op Noord-Cyprus, die voor de vierde achtereenvolgende dag het eiland teistert, is aangestoken door activisten van de Koerdische Arbeiders Partij (PKK). Sommige Turkse kranten beweerden gisteren al met grote stelligheid dat Griekenland PKK'ers onderwijst hoe ze in de vorm van bosbranden het toerisme in Turkije kunnen ondermijnen. De drie of vier mannen die in verband met de bosbrand worden vastgehouden, zouden behoren tot de separatistische Koerdische organisatie, melden Turkse kranten. Politici van de regerende Partij van het Juiste Pad verklaarden gisteren eveneens dat de PKK door Griekenland wordt gesteund.

Het vuur heeft inmiddels 6.500 hectare bos in de as gelegd, terwijl elf dorpen werden geteisterd. De totale schade wordt op 50 miljoen dollar geraamd. Het vuur laaide gisteren opnieuw op. (Foto AP)