Cocaïnelijn ontmanteld door politie Rotterdam

ROTTERDAM, 30 JUNI. Met de aanhouding van een 43-jarige E.A.C. in Amsterdam wonende Nigeriaan en twee Rotterdamse ronselaars van drugskoeriers heeft de Rotterdamse politie een smokkellijn van cocaïne uit Brazilië ontmanteld. De zaak kwam drie maanden geleden op gang toen enkele Rotterdammers aangifte deden van de verdwijning van familieleden op vakantie in Brazilië. Zij bleken te zijn gearresteerd als drugskoeriers. Het verhoor van de koeriers leidde begin deze maand tot de aanhouding van de drie bendeleiders en een koerier met drie kilo cocaïne op Schiphol. De recherche is zeker van twintig cocaïnetransporten door de bende, maar sluit meer niet uit. Per reis verdienden de koeriers tien- tot twintigduizend gulden, waarvoor ze tussen de drie en zes kilo cocaïne vervoerden. Bijna alle koeriers hadden een uitkering of schulden. In Sao Paulo of Rio de Janeiro leverden de koeriers grote sommen geld bij leveranciers. Enkele dagen later keerden ze met de cocaïne op het lichaam getaped of verpakt in blikken terug.